donderdag 31 mei 2018

Nationale Anti-drugs Raad houdt in juni activiteiten in kader VN Internationale Anti-Drugsdag 26 juni

Start van de activiteiten vrijdagochtend 1 juni op O.S Dijkveld



De hele maand juni zal de Nationale Anti-drugs Raad activiteiten ontplooien in verband met de door de Verenigde Naties uitgeroepen Internationale Dag tegen Drugsgebruik en Illegale -handel, op 26 juni. Gezien de toenemende vormen van drugssoorten, -gebruik en -criminaliteit onder jongeren zal daar extra aandacht aan worden gegeven.

Om deze kwestie effectief aan te pakken worden beleidsmakers, maatschappelijk organisaties, leerkrachten, ouders én de samenleving uitgenodigd een belangrijke rol hierin te vervullen, zegt de Nationale Anti-drugs Raad.


Sinds 1988 wordt jaarlijks op 26 juni aandacht besteed aan problemen met drugs. Op deze dag staan de burgers in de wereld stil bij de gedachte aan de schade toegebracht door de productie, handel en het gebruik van drugs en de drugscriminaliteit.

De United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC), waar Suriname ook lid van is, koppelt elk jaar een thema aan de Anti-drugs dag dat door alle participerende landen wordt gebruikt. Dit jaar is het thema weer 'Listen First'. 'Listen first' is een UNODC-initiatief om meer steun te geven aan drugspreventie programma’s op basis van wetenschappelijk onderzoek, hetgeen moet gaan leiden tot een effectieve investering in het welzijn van kinderen en jongeren, gezinnen en de buurt.

In Suriname neemt de Nationale Anti-drug Raad samen met hun stakeholders het initiatief op die dag extra aandacht te vragen aan de drugsproblematiek en te investeren in drugspreventie.

De start van de activiteiten zal morgenochtend, vrijdag 1 juni 2018, op O.S Dijkveld plaatsvinden. Verschillende overheids en niet-gouvernementele organisaties verzorgen dan door middel van sport en spel, voorlichtingsactiviteiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten