donderdag 31 mei 2018

Salarissen personeel ziekenhuizen weer niet op tijd voldaan...

NZR ontstemd, dat de gelden weer niet tijdig en ook nog eens onvolledig zijn gestort door SZF



Starnieuws bericht donderdagmiddag 31 mei 2018, dat de ziekenhuizen niet in staat zijn geweest om de salarissen aan het personeel uit te betalen. De ziekenhuizen zijn bijna geheel afhankelijk van het Staatsziekenfonds (SZF) om aan de salarisverplichtingen te kunnen voldoen. 

De ziekenhuisdirecties zaten al lange tijd achter de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, en de directeur van het SZF, Rick Kromodihardjo, aan om te vernemen wanneer de storting zou plaatsvinden. Maar, er kon maar geen duidelijkheid worden verkregen wanneer het ministerie van Financiën daadwerkelijk zou overmaken voor het SZF.

In de loop van donderdagochtend heeft Kromodihardjo de ziekenhuizen gemeld, dat het ministerie van Financiën de fondsen eindelijk had vrijgemaakt voor het SZF. De gelden zijn vervolgens overgemaakt door het SZF naar de rekeningen van de ziekenhuizen. Vanwege de verwerkingstijd van deze overmakingen was het echter te laat geworden om donderdag nog de salarissen te kunnen storten voor het personeel. Naar verwachting zullen de salarissen vrijdag worden uitbetaald.

Inmiddels hebben de ziekenhuisdirecties hun personeel en vakbonden geïnformeerd over deze situatie, deelt Manodj Hindori, voorzitter van de Nationale Ziekenhuisraad (NZR) mee.

De NZR is er ontstemd over, dat de gelden van de ziekenhuizen weer eens niet tijdig en ook nog eens niet volledig zijn gestort door het SZF. Dit is stressvol voor de leiding van de ziekenhuizen en roept veel wrevel op bij de werknemers van deze instellingen. De NZR vindt, dat het niet meer mag voorkomen dat de gelden van de ziekenhuizen te laat worden gestort.

De NZR doet een dringend beroep op de regering en het SZF om de nodige maatregelen te nemen zodat het ziekenhuispersoneel voortaan op tijd over zijn loon kan beschikken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten