donderdag 31 mei 2018

Jerry A-Kum per 1 juni waarnemend directeur Stichting Bosbeheer en Bostoezicht

Oud-directeur Stichting Toerisme Suriname nu leidinggevende van SBB


Jerry A-Kum wordt per 1 juni de nieuwe waarnemend directeur van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB). Dat meldt woensdagavond 30 mei 2018 het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Hij is zich ervan bewust, dat het een enorme uitdaging wordt. ‘Samen met het personeel en de overige leidinggevenden zal er het beste van gemaakt wordt’, aldus de waarnemend directeur in een korte reactie.

De directeur is woensdag door minister Roline Samsoedin van Ruimtelijke prdening, Grond- en Bosbeheer (RGB) voorgesteld aan het personeel van de SBB. A-Kum heeft ook van de gelegenheid gebruik gemaakt het personeel toe te spreken. Intussen is hij reeds begonnen met voorbereidende werkzaamheden.

De minister heeft in haar speech aangegeven, dat de SBB jarenlang een negatief imago opgespeld heeft gekregen, maar dat de organisatie wel degelijk de potentie heeft om te transformeren naar een sterk instituut dat een waardige plaats zal moeten krijgen in de maatschappij. Het is hierbij van belang dat de organisatie wordt geleid door een persoon met de juiste kwaliteiten.

Daarom is gekozen voor iemand die meerdere malen in leidinggevende functies heeft gediend, ook op internationaal gebied. en op professioneel gebied een zeer goede reputatie heeft.

Jerry A-Kum vertrok begin november 2017, al na ruim 19 maanden, als directeur van de Stichting Toerisme Suriname (STS). 'Hij heeft gekozen om een andere uitdaging aan te gaan. Het beleid op het gebied van toerisme gaat door. Hij heeft aangegeven zijn ondersteuning op dit gebied te zullen blijven geven. Hij blijft bij de overheid in dienst. Alleen zal hij bij een ander ministerie zijn diensten verlenen. Hij blijft in Suriname en blijft werken voor de overheid', zei destijds minister Ferdinand Welzijn van Handel, Industrie en Toerisme.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten