donderdag 26 april 2018

Spaanse autoriteiten onderscheppen 8.740 kilo cocaïne in container met bananen in haven Algeciras, Spanje

1.080 Dozen bananen vanuit de haven van Turbo in Colombia verscheept

(Bron foto: La Vanguardia

Spaanse autoriteiten hebben woensdag 25 april 2018 8.740 kilo cocaïne in beslag genomen in een container met bananen in de haven van Algeciras, de grootste vangst ooit in een Europese haven. De cocaïne was verstopt tussen 1.080 dozen bananen die vanuit de haven van Turbo in Colombia waren verscheept. 

De gezamenlijke operatie van de Spaanse politie en douane heeft geleid tot de arrestatie van zes personen, waarvan twee in de Franse stad Lyon, drie in Malaga en één in Algeciras.

De details van de operatie werden onthuld door de Spaanse minister van Binnenlandse Zaken Juan Ignacio Zoido tijdens een persconferentie in Algeciras.

Dit is de grootste cocaïne inbeslagname in de geschiedenis van Spanje en komt slechts vier maanden nadat officieren in Algeciras zes ton in beslag namen. 'Dit is niet zomaar een inbeslagname', zei Zoido.



Hij zei, dat de Spaanse autoriteiten al enige tijd toezicht hielden op de activiteiten van een exporteur in Colombia en een importeur in Spanje, nadat internationaal onderzoek vermoedde, dat de bedrijven betrokken waren bij drugshandel.



De container mocht door de haven gaan onder nauw toezicht van de politie en werd gevolgd naar een opslagplaats in Malaga, waar drie arrestaties werden verricht. 'We hebben het over de grootste hoeveelheid cocaïne in een container die ooit in Europa is in beslag genomen.'


(Suriname Mirror/Gibraltar Chronicle/La Vanguardia/YouTube/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten