donderdag 26 april 2018

Gepensioneerde werknemers Sint Elisabeth Hospitaal Curaçao eisen 20,4 miljoen gulden van Sehos

'Dat geld komt ons toe, het is gedurende jaren onterecht op de lonen ingehouden'


Een commissie van gepensioneerde werknemers van het Sint Elisabeth Hospitaal gaat een bedrag van 20,4 miljoen gulden van het ziekenhuis opeisen. 'Dat geld komt ons toe, het is gedurende jaren onterecht op de lonen ingehouden', zegt Felix Pinedo namens circa 1.100 oudgedienden van het Sehos, vandaag, donderdag 26 april 2018, in het Antilliaans Dagblad.

Het actiecomité is het resultaat van een bijeenkomst in buurtcentrum Santa Maria, afgelopen maandag, waar een groot aantal gepensioneerden zich liet informeren over de opbouw van de schuld. Voor een groot deel bestaat die uit premies voor een ziekenfonds dat het Sehos wilde oprichten, maar dat er nooit kwam; het personeel bleef SVB-verzekerd en droeg onnodig extra premies af.

De uiteenzetting werd gegeven door Pinedo, sinds acht jaar met pensioen, na 42 jaar werkzaam te zijn geweest in het ziekenhuis, merendeels in de operatiekamer, als verpleegkundige.

Als oud-bestuurslid van de Zorgvakbond CBV (Curaçaose Bond van Werknemers in Verplegende en Verzorgende Instellingen) is hij goed ingevoerd in het arbeidsrecht en de geschiedenis van het ziekenhuis.Pinedo is de opsteller van een ‘position paper’ van de vakbond CBV, gepubliceerd in 2004, in verband met het destijds door de overheid gepresenteerde plan voor een nieuw ziekenhuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten