donderdag 26 april 2018

Rotorbladen helikopter doden man tijdens reddingsoperatie neergestorte helikopter in Cauca-regio Colombia

Reddingshelikopter stort tijdens actie bij gecrashte heli neer....


Dit is het schokkende moment, dat een helikopter controle verliest over de besturing en een man doodt tijdens een reddingsmissie voor een andere, defecte, helikopter in Colombia. De eerste helikopter was een week voor het ondergaan van herstel van technische problemen, in een landelijk deel van het zuidwestelijke Cauca-district gecrasht.

Met de eerste helikopter met kostbaar materieel aan boord aan de grond, werd een andere missie uitgezonden om het op te halen. Na vier succesvolle vluchten, had de vijfde vlucht verwoestende gevolgen, zei de Colombiaanse legergeneraal Jorge Herrera tegen WRadio.

De video toont twee technici, die naast de overblijfselen van de neergestorte helikopter staan, ​​en met hun handen zwaaien om de reddingshelikopter veilig aan de grond te krijgen.


Het slachtoffer, Ivan Andrés López Londoño, is te zien in het wit met zijn armen in de lucht terwijl de zwarte helikopter daalt. Ineens kantelt de helikopter opzij en rolt over, waarbij López Londoño net door de draaiende rotorbladen wordt geraakt.

 
López Londoño, die naar verluidt als onderhoudsmanager voor het helikopterbedrijf werkte, stierf ter plaatse. De piloot kreeg een polsblessure en kneuzingen toen de helikopter neer kwam en werd overgebracht naar een ziekenhuis.

Lokale autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld om de oorzaak van het ongeval vast te stellen, dat afgelopen zondag, 22 april 2018, plaatsvond.


(Suriname Mirror/Noticias RCN/Daily Mail/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten