donderdag 26 april 2018

17 Mensen gewond bij brand in verfmagazijn in Medellin, Colombia

Onder de gevonden bevinden zich 14 brandweerlieden

(Bron foto: Twitter)


Ten minste 17 mensen zijn dinsdag 24 april 2018 gewond geraakt bij een brand in een verfmagazijn in de noordwestelijke Colombiaanse stad Medellin, zeiden de autoriteiten. Volgens de chef-staf van de stedelijke overheid, Santiago Gomez Barrera, zijn de gewonden 14 brandweerlieden en de gemeentelijke directeur van Risicobeheer, Camilo Zapata.


Gomez Barrera zei, dat een explosie, nadat first responders het gebouw binnenkwamen, de meeste gewonden had veroorzaakt, eraan toevoegend, dat Zapata 'lichte verwondingen opliep, maar in stabiele toestand verkeert'.


Hij zei ook, dat de brand begon in het verfmagazijn en zich verspreidde naar een andere magazijn met banden en hout, eraan toevoegend, dat het onder controle krijgen van de brand 'complex en gevaarlijk' was vanwege de aanwezigheid van oplosmiddelen en brandbare materialen.

'Het is traag en moeilijk geweest, omdat de brandweerlieden naar binnen gaan en na 10 of 20 minuten weer naar buiten moesten vanwege uitdroging', zei Gomez Barrera, eraan toevoegend, dat de oorzaak van de brand nog onbekend is.


Noodagentschappen evacueerden acht stadsblokken rond de brand, sloten twee hoofddoorgangen af ​​en sloten de stroom af voor de hele sector.

De brand, die rond het middaguur in het centrum van Medellin begon, vereiste de inzet van 69 brandweerlieden, 30 reddingswerkers, 14 brandweerauto's, drie tankwagens en een apparaat voor gevaarlijke stoffen, evenals 20 ambulances en 50 politie patrouillewagens.

(Suriname Mirror/Latin American Herald Tribune/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten