donderdag 26 april 2018

Financieel uitgehold directoraat Cultuur blijft bij ministerie van OW en C

Directoraat zonder ruggengraat met slechts Srd 17.000 in kas dit jaar....

'Ik was geschokt dat ik via de pers te horen kreeg, dat het directoraat weg zou gaan'


Het directoraat Cultuur zal niet overgeheveld worden naar het ministerie van Sport- en Jeugdzaken. Dat bevestigde minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OW en C) gisteren tijdens een kennismaking met het personeel van het directoraat, aldus vandaag, donderdag 26 april 2018, de Ware Tijd.

Maar, het ongedaan maken van dit besluit ging niet zonder slag of stoot. Ferrier gaf toe dat ze 'strijd' heeft moeten leveren om het zover te krijgen.

Elviera Sandie, directrice van het directoraat Cultuur, is blij dat het besluit is teruggedraaid. 'Ik was geschokt dat ik zo, via de pers, te horen kreeg dat het directoraat weg zou gaan. Ik vond het een enorme miskenning dat het op die manier ging.'

Nadat Ferrier had gehoord dat Cultuur zou verhuizen naar Sport- en Jeugdzaken, heeft zij direct gezegd dat zij het daar niet mee eens was. 'Dat was het eerste besluit van de minister en ik stond daar 100 procent achter', zegt Sandie. Het is nu volgens haar aan het directoraat om samen met OW en C invulling te geven aan de taak van natievorming die is ondergebracht bij haar directoraat.

Ze blijft het erg vinden dat het directoraat voor dit jaar slechts Srd 17.000 beschikbaar heeft voor programma's. 'Maar, ik begrijp de overweging wel. Toch zeg ik dat wij er het beste van moeten maken.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten