donderdag 26 april 2018

Minister Pengel sluit verkeerstoren Majoor H. Fernandes vliegveld in Nickerie

'Het is onverantwoord om in deze situatie personeel onder te brengen in de toren'


Minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport & Communicatie heeft besloten dat de verkeerstoren van het Majoor H. Fernandes vliegveld in Nickerie voorlopig wordt gesloten. Het is volgens de bewindsman onverantwoord om in deze situatie personeel onder te brengen in de toren voor het uitoefenen van zijn taken, zo bericht het Nationaal Informatie Instituut (NII) vandaag, donderdag 26 april 2018. Welke 'situatie' laat het NII in het midden.... (!)

Pengel is wel onder de indruk van de wijze waarop de luchtverkeersleiders hun werk hebben gedaan, ondanks de situatie. 'Echter kan het zo niet verder gaan.'

Het Majoor H. Fernandes vliegveld handelt per week maximaal twee vluchten af. Momenteel wordt samen met de leiding van de Luchtvaartdienst gekeken naar de beste oplossing om toch nog in de behoefte te kunnen voorzien.

Door het sluiten van de toren zou bijvoorbeeld het vliegveld als airstrip kunnen dienen. Daar wordt nog met de luchtvaartwaakhond CASAS en de Luchtvaartdienst naar gekeken.

De minister heeft aangegeven, dat er alles aan wordt gedaan om de economische activiteiten toch verder voortgang te laten vinden. Tegelijk heeft het ministerie de verantwoordelijkheid om voor een goede accommodatie te zorgen voor het personeel. Voor het Majoor H. Fernandes vliegveld is een nieuwe toren in aanbouw, die grotendeels af is. Met de aannemer zal worden gesproken over de status van dit gebouw.

Er zal ook met alle betrokkenen een vervolggesprek worden gevoerd om tot normalisatie van de situatie over te kunnen gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten