donderdag 26 april 2018

Karta-Bink (PL) wil beveiligingsmaatregelen op Wijdenboschbrug tegen springers

Politica pleit voor plaatsen beveiligingshekken op-  of vangnetten onder brug


Assembleelid Ingrid Karta-Bink (Pertjajah Luhur, PL) betreurt het ten zeerste, dat de Wijdenboschbrug verworden is tot een plek waar doemdenkers hun zwakte botvieren. Onlangs heeft een vader zijn 7-jarig zoontje van de Wijdenboschbrug geduwd, waarna hij zelf ook in het water is gesprongen. Het kind overleefde het voorval, terwijl de vader om het leven kwam. 

In het Dagblad Suriname van woensdag 25 april 2018 uit Karta-Bink haar bezorgdheid over deze trend. Zij vindt het onacceptabel, dat burgers de brug gebruiken om suïcide te plegen.

Daarom pleit zij voor het plaatsen van beveiligingshekken op de Wijdenboschbrug. 'Het is nu een grote noodzaak geworden om de brug van hoge vangrails aan weerszijden te voorzien. Keer op keer worden wij geconfronteerd met springen van de brug vanaf het jaar 2000. De brug dient uitsluitend als een verbindingsweg en niet voor andere bedoelingen. Het wordt tijd dat er preventiemaatregelen worden genomen.'

De parlementariër adviseert de autoriteiten om een voorbeeld te nemen van San Francisco (VS), waar de bruggen compleet beveiligd zijn met vangnetten. Op deze wijze kan geen enkele suïcidepoging slagen.

De preventie kan enigszins ook door voorlichting te geven. 'In het leven zijn er altijd ups and downs, maar door uit te praten en naar oplossingen te zoeken, kunnen situaties verbeterd worden. Suïcide is een keuze, maar het probleem blijft voortbestaan.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten