woensdag 25 april 2018

President Ram Nath Kovind van India bezoekt in juni Suriname

Eerste bezoek van de Indiase president aan Suriname


Na een bezoek aan Afrikaanse landen zal president Ram Nath Kovind in juni van dit jaar een bezoek brengen aan Suriname. Dit zal het eerste bezoek zijn van de Indiase president aan Suriname. De publieke diplomatie van de huidige regering is om uit te reiken, naar die landen waar mensen van Indiase afkomst in grote aantallen aanwezig zijn. 

(Bron:  Wikipedia)
Ter rechtvaardiging van het bezoek van de Indiase president, zeiden diplomatieke bronnen, dat India nauwe en vriendschappelijke relaties onderhoudt met Suriname, versterkt door culturele- en mens tot mens-contacten.

De aankomst van de Indiase diaspora in het land gaat 142 jaar terug. Meer dan 230.000 mensen van Indiase afkomst, afkomstig uit het oosten van Uttar Pradesh, Bihar en Kolkata, wonen in Suriname. Ze dragen aanzienlijk bij aan de economie en de overheidsdienst.

President Kovind zelf stamt uit hetzelfde dorp vanwaar zijn voorouders meer dan honderd jaar geleden naar Suriname gingen. Indiase festivals zoals Deepavali en Holi worden in het land als hoofdfestivals gezien.

Maar, Ashna Kanhai, ambassadeur van Suriname in India, is van plan om een ​​Durga Puja-festival te organiseren in Paramaribo. Ze heeft de president van de Indian Council for Cultural Relations (ICCR), Vinay Sahasrabuddhe, en nationale vicepresident van de Bharatiya Janata Party, BJP, benaderd om vóór het festival een Durga-idool en alle puja-materialen uit Kolkata te exporteren.

Sahasrabudhhe zal ook met de president naar Suriname reizen als lid van de officiële delegatie.

Sinds de start van diplomatieke betrekkingen tussen India en Suriname zijn er verschillende ministeriële bezoeken op hoog niveau uitgewisseld. Maar, dit is de eerste keer dat de eerste burger van India Suriname bezoekt.
De vicepresident van Suriname, Ashwin Adhin, was naar India gekomen als speciale gast voor de  Youth Pravasi Bharatiya Divas 2017, in Bengaluru. Tijdens het bezoek heeft hij premier Modi ontmoet en een uitnodiging van de president van Suriname overhandigd om Suriname te bezoeken.

(Suriname Mirror/Millennium Post)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten