donderdag 26 april 2018

Krishna Mathoera (VHP): 'Voorlichting en communicatie KPS niet naar wens'

'Regering begrijpt maar niet wat de rol van de politie is in de samenleving'


Voorlichting en communicatie vanuit het Korps Politie Suriname, KPS, verlopen niet naar wens. Dit stelt Krishna Mathoera, VHP-parlementariër en oud-politiecommissaris. Informatie die wordt verschaft is vaak niet volledig of voldoende. Ook is de Public Relations afdeling van het korps moeilijk te bereiken.

Volgens Mathoera heeft deze manke ontwikkeling maar met één groot probleem te maken. De regering begrijpt maar niet wat de rol van de politie is in de samenleving. In een tijd van crisis heeft de criminaliteit de neiging te verergeren. Mathoera zegt woensdag 25 april 2018 in De West, dat voorlichting en communicatie dan zeer bruikbare instrumenten zijn bij de bestrijding.

De samenleving kan dan geïnformeerd worden. Ook kunnen samenwerkingsrelaties worden opgebouwd met burgers. Buurt- en religieuze organisaties, beveiligingsbedrijven en burgers zelf kunnen helpen de criminaliteit beheersbaar te houden. Maar. dan moet wel geïnvesteerd worden in apparatuur en goed getraind communicatiepersoneel.

Volgens Mathoera valt de laatste jaren juist op dat de regering weinig geïnvesteerd heeft in de politie. Uiteraard heeft ook de communicatie daaronder te lijden gehad.

De columnist van Suriname Mirror, Den Blauwvinger, scheef deze column op 21 maart van dit jaar

Den Blauwvinger: Politieberichten Korps Politie Suriname van bedenkelijk – lagere school – niveau COLUMN: Politie neemt adequate en snelle, actuele, informatievoorziening niet serieus Politieberichten rammelen aan alle kanten...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten