woensdag 25 april 2018

Regering Peru verwacht tussen 2018 en 2022 $ 20,8 miljard aan mijnbouwinvesteringen

Investeringen nemen tot 2022 elk jaar met 2 miljard toe


Peru zou zichzelf op de kaart moeten blijven zetten als een van de mijnbouwlanden van de wereld. Het ministerie van Mijnbouw en Energie van Peru (MEM) schatte maandag 23 april 2018, dat het  20,8 miljard dollar aan mijnbouwinvesteringen zal ontvangen tussen 2018 en 2022. 

Deze laatste schattingen zijn gebaseerd op verschillende projecten, zoals de Quellaveco-kopermijn van Anglo American, ijzererts van Pampa de Pongo van Jinzhao Mining-project, en Toromocho-kopermijnuitbreiding in Chinalco.

De voormalige onderminister van MEM, Rómulo Mucho, vertelde het persagentschap Andina,dat deze groei in mijnbouw positieve effecten zou kunnen hebben die in de hele Peruaanse economie weergalmen.

'Deze acties zijn erg belangrijk, omdat ze ons in staat stellen om een  ​​relevante hoeveelheid investeringen te consolideren die zou kunnen resulteren in meer tarieven en ruimere kansen op het gebied van werkgelegenheid', zei hij.

Dit jaar zullen relatief weinig investeringen plaatsvinden boven 2 miljard Amerikaanse dollar, omdat drie projecten aan het afronden zijn terwijl er nog negen wachten om in hun plaats te worden opengesteld.

Verwacht wordt echter, dat de investeringen tot 2022 elk jaar met2 miljard zullen toenemen. Volgend jaar zullen bijvoorbeeld nog vijf mijnbouwprojecten van start gaan. Dat bedrag van 20,8 miljard vertegenwoordigt 35 procent van de totale mijnbouw economische waarde van 58,5 miljard.

In de daaropvolgende periode van vier jaar van 2023 tot 2027 zouden mijnbouwinvesteringen volgens de cijfers van MEM opnieuw stijgen naar 33,8 miljard.

(Suriname Mirror/Peru Reports/Andina)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten