woensdag 25 april 2018

Minister Girigorie van Justitie, Curaçao, wil geen precedent scheppen

Girigorie gebruikt geen discretionaire bevoegdheid in zaak 2 illegale Venezolaanse kinderen en moeder


Minister Quincy Girigorie van Justitie (PAR) maakt geen gebruik van zijn discretionaire bevoegdheid in de zaak van de twee opgepakte illegale Venezolaanse schoolkinderen en hun gedetineerde moeder. De bewindsman wil voorkomen dat een precedent wordt geschapen. Dat zegt Girigorie vandaag, woensdag 25 april 2018, in het Antilliaans Dagblad.

De kinderen zijn afgelopen maandag door agenten in burger bij de school opgehaald en elders ondergebracht. Ze zijn nu in afwachting om samen met de moeder uitgezet te worden.

'Als minister heb ik de bevoegdheid om in uitzonderlijke gevallen een besluit te nemen, maar er zijn nog wel 500 gevallen als deze. Dan zou je voor deze gevallen ook een uitzondering moeten maken, en ik wil geen precedent scheppen', aldus de bewindsman.

Afgelopen maandag zijn de illegale kinderen onder schooltijd bij een school op Steenrijk door agenten weggehaald, aldus de minister.

'De moeder van deze kinderen zit al 60 dagen vast. Zij heeft niet tegen de autoriteiten gezegd waar de kinderen zijn. Voor de wet is het zo dat een gedetineerde illegaal na 70 dagen uitgezet moet worden. Het was niet mogelijk om de moeder zonder de kinderen uit te zetten, want daarmee schendt je het recht op de eenheid van de familie (...).'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten