woensdag 25 april 2018

Meer dan 40 procent van de baby's en jongeren in Brazilië tot 14 jaar leeft in armoede

Van totaal aantal jongeren en adolescenten in armoede leeft 5,8 miljoen (13,5%), in extreme armoede


Meer dan 40 procent van de baby's en jongeren in Brazilië tot 14 jaar leeft in armoede, volgens een nieuwe studie getiteld 'Het Beeld van Baby's een Kinderen in Brazilië.' Het percentage vertegenwoordigt in totaal 17,3 miljoen mensen in het hele land. 

Uitgevoerd door de Fundação Abrinq, toont de studie ook aan, dat van het totale aantal jongeren en adolescenten die in armoede leven, 5,8 miljoen, of 13,5 procent, in extreme armoede leeft. Het onderzoek vergelijkt en contrasteert de sociale indicatoren van Brazilië met de Sustainable Development Goals of SDG's van de VN, waarvan het Zuid-Amerikaanse land samen met 192 andere landen een ondertekenaar is.

'Tenzij meer investeringen worden gedaan in overheidsbeleid gericht op de meest kwetsbare bevolkingsgroepen, zal Brazilië zeker geen enkel (SDG's) doel halen', zegt Heloisa Oliveira, van de Fundação Abrinq.



'Als er geen grotere investeringen worden gedaan in de basispolitiek voor kleuters, zullen we ver achterblijven bij het naleven van de overeenkomst.'

Een van de doelen van de SDG's heeft betrekking op de beschikbaarheid van kinderdagverblijven. Oliveira voert aan, dat Brazilië kinderopvang biedt voor 50 procent van de baby's tot drie jaar oud in het kader van het nationale educatieplan, of PNE (Plano Nacional de Educação). 'Vandaag hebben we geen dekking van 27 procent ... als je geen investeringen doet en het aantal openstaande vacatures voor kinderdagverblijven zullen we niet bereiken met het door de PNE vastgestelde doel van 50 procent. Dit is ook een doel gesteld door de Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Een ander SDG-doel dat Brazilië nog lang niet haalt, is gerelateerd aan de uitroeiing van kinderarbeid.'

'De overeenkomst anticipeert / voorziet / verwacht dat alle landen in 2025 alle vormen van slavenarbeid en kinderarbeid uitroeien. We (Brazilië) hebben nog steeds 2,5 miljoen kinderen die werken', zegt Oliveira.

(Suriname Mirror/TeleSUR/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten