woensdag 25 april 2018

Mogelijk weer actie ontevreden huisartsen

Tarieven nog steeds op basis dollarkoers van Srd 3,35 door verzekeringsmaat- schappijen uitbetaald


De ontevredenheid onder huisartsen wordt met de dag groter. Voor morgen is een spoedvergadering uitgeschreven door de Sectie Algemene Artsen van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS), zo bericht het Dagblad Suriname dinsdag 24 april 2018.

Op de vergadering zal definitief besloten worden om per direct of vanaf maandag 30 april een actiemodel te hanteren. Dit houdt in, dat patiënten die over een SZF- en PZS-verzekeringspas beschikken, zelf zullen moeten opdraaien voor medische kosten.

De huisartsen wachten al geruime tijd op aanpassing van de tarieven die nog steeds op basis van de dollarkoers van Srd 3,35 door de verzekeringsmaatschappijen wordt uitbetaald. De verzekeringsmaatschappijen Self Reliance en het Staatziekenfonds betalen de huisarts per maand Srd 17 per verzekerde, terwijl de werkelijke kosten ver boven de Srd 66 liggen.

'Het is slechts een tijdbom die op elk moment kan ontploffen', aldus een bron in het dagblad. Gevraagd wordt naar een spoedoplossing van de zijde van minister Antoine Elias van Volksgezondheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten