woensdag 25 april 2018

Jaguar zonder tanden en klauwen gevonden in privéwoning in Centraal-Mexico

Jaguar in beslag genomen en naar een dierentuin gebracht


De Federale Procureur voor Milieubescherming (Profepa, Procuraduría Federal de Protección al Ambiente) heeft zaterdag 21 april 2018 een jonge mannelijke jaguar (Panthera onca) in beslag genomen die werd gevonden in een privéwoning in de Vista Hermosa-buurt van de stad Cuernavaca, Morelos, blijkbaar zonder de juiste gezondheids- en veiligheidsvoorwaarden, niet alleen voor het dier maar ook voor de mensen eromheen.

Profepa ontdekte, dat de jaguar in gevangenschap werd gehouden zonder een verbblijf te hebben, die zou voorkomen dat het dier zou ontsnappen.


Inspecteurs hebben onderzoek uitgevoerd om na te gaan of de eigenaren de legale herkomst van de jaguar konden aantonen, evenals het registratie- en beheerplan dat door Semarnat (Secretaría de Medio Ambiente y Recursos Naturales) is goedgekeurd, maar de eigenaar kon niets bewijzen.

Het is opmerkelijk, dat de jaguar geen klauwen en tanden heeft en gecastreerd is, zodat, gezien het gebrek aan waardige en respectvolle behandeling, voorzien in de Algemene Wet van Wild en  Regelgeving.

Het dier is in beslag genomen en naar een dierentuin gebracht.



(Suriname Mirror/The Yucatan Times/SIPSE/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten