maandag 9 april 2018

Oud-president van Peru Alberto Fujimori maakt geen politieke comeback

(Bron foto: Twitter)
'Een kleine tumor in een van de longen is gedetecteerd ... '


De voormalige president van Peru, Alberto Fujimori, heeft een tumor in zijn longen en zal geen terugkeer naar de politiek maken, zo heeft hij zaterdag 7 april 2018 aangekondigd. 'Een kleine tumor in een van de longen is gedetecteerd ... ik moet elke vier maanden worden geobserveerd', zei Fujimori voor een ziekenhuis in Lima.


'Ik ben al met pensioen gegaan van de politiek', zei Fujimori, eraan toevoegend, dat het recente conflict tussen zijn twee kinderen, Keiko en Kenji, inzake het leiderschap van zijn partij slechts 'een tijdelijk geschil' is dat 'uiteindelijk wordt opgelost.'


Fujimori, 79, werd onlangs gratie verleend door de voormalige, nu in ongenade gevallen, president Pedro Pablo Kuczynski, niet eens halverwege zijn 25-jarige celstraf wegens schendingen van de mensenrechten en corruptie gepleegd tijdens zijn ambtstermijn.

Zijn presidentiële periode tussen 1990 en 2000 ging gepaard met massale misstanden, waaronder gedwongen sterilisaties, terwijl hij tegen communistische groepen vocht waaronder het Lichtend Pad en de Tupac Amaru Revolutionaire Beweging.

Tegen zijn gratie werd wijd en zijd geprotesteerd in Peru, die gezien werd als een poging van de onder vuur liggende Kuczynski om een ​​deal te sluiten die zijn afzetting zou voorkomen. Hij moest in maart ontslag nemen wegens beschuldigingen van corruptie en het kopen van stemmen.

Sinds zijn vrijlating uit de gevangenis heeft Fujimori's politieke commentaar op Twitter ertoe geleid, dat sommigen dachten dat hij een poging zou wagen terug te keren naar de politiek.

(Suriname Mirror/TeleSUR/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten