maandag 9 april 2018

Minister Pengel trapt bekende open deur in: 'Afval zorgt voor enorme verstopping afvoerkanalen'

'Het zwerfvuil komt in de goten en kanalen terecht'


Minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie is bezorgd over de enorme vervuiling van de afvoerkanalen. Plastic flessen, vuilniszakken, bekers en foambakken zorgen voor enorme verstoppingen, zegt de bewindsman vandaag, maandag 9 april 2018, op Starnieuws. 

Afgelopen weekend oriënteerde een delegatie onder leiding van de minister zich bij belangrijke pompgemalen en sluizen. Om de troep te verwijderen moeten de pompen worden stilgelegd, waardoor het overtollige water niet kan worden weggepompt op dat moment.

Pengel merkt ten overvloede op dat mensen vuil gooien op straat en op de bermen. Het zwerfvuil komt in de goten en kanalen terecht, waardoor het water moeilijk kan worden afgevoerd. In Commewijne is een graafmachine ingezet om de troep te verwijderden.

Vandaag zal het vuil bij de sluis te Weg naar Zee worden verwijderd.

De bewindsman doet een beroep op de samenleving om geen vuil op straat te gooien. Als dit gedrag wordt nagelaten, zal dit de afvoercapaciteit, de infrastructuur en het milieu, ten goede komen.

Of de samenleving na jaren, nu wèl naar een minister luistert valt ernstig te betwijfelen. De  overheid moet effectief gaan controleren op het dumpen van vuil en een lik-op-stuk-beleid moeten toepassen.

(Suriname Mirror/Starnieuws)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten