maandag 9 april 2018

Openbaar Ministerie start binnenkort met horen aantal getuigen in duikboot-zaak

Nog steeds veel mist vanuit overheid rond cocaïne duikboot- en Cessna-zaak

 
Het Openbaar Ministerie (OM) zal binnenkort een aantal getuigen horen in de zaak van de semiduikboot die op het terrein van ondernemer Radj Oedit is gevonden. De Ware Tijd schrijft vandaag, maandag 9 april 2018, vernomen te hebben, dat de beperkingen voor de verdachten en het verbod om het terrein te betreden zijn verlengd. 

Maar, nog steeds hebben het Openbaar Ministerie en het ministerie van Justitie en Politie geen openheid van zaken gegeven over zowel de duikboot- als Cessna-zaak.

Of er plannen zijn om het vaartuig te verplaatsen, is nog onduidelijk.

Oedit is nog niet terug in Suriname. De politie wil hem horen, maar volgens eigen zeggen is hij in Nederland voor medische behandeling en zal hij op korte termijn terugkeren.

Momenteel is het OM bezig met het gerechtelijk vooronderzoek. Hoeveel getuigen er in de zaak gehoord zullen worden, is niet bekend. Advocaat Raoul Lobo, die de verdachte J.P verdedigt, zouden ook van zijn zijde getuigen moeten worden gehoord die zijn cliënt zouden kunnen vrijpleiten. Hij wacht het besluit van de rechter-commissaris af op zijn verzoek om de verdachte voorlopig op vrije voeten te krijgen. Ook voor deze verdachte zijn er recentelijk strakke beperkingen opgelegd door het OM.

De raadsman zegt niet te weten welke wending de zaak zal nemen. 'Ik kan niet veel zeggen over het verloop van de zaak. Ik wacht even af om te zien wat het besluit van de rechter-commissaris is, dan heb ik een beter beeld.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten