maandag 9 april 2018

Oppositiepartij MP onderzoekt of Werner Wiels het zwijgen kan worden opgelegd in Statenvergadering

Marilyn Moses: 'Wij willen ook weten of hij immuniteit geniet'


Oppositiepartij Movementu Progresivo (MP) van Marilyn Moses laat onderzoeken of Werner Wiels het zwijgen kan worden opgelegd als hij zou besluiten om het woord te voeren tijdens de Statenvergadering van komende vrijdag. 

'Wij zijn in gesprek met Wiels om te kijken of hem het zwijgen kan worden opgelegd als hij tijdens een vergadering van de Staten een verklaring aflegt. Wij willen ook weten of hij immuniteit geniet', aldus Moses maandag 9 apriil 2018, in het Antilliaans Dagblad.

De oppositiepartijen MP, PS en KdNT hebben de vergadering van de centrale commissie aangevraagd om onder andere te praten over de jaarrekeningen van het MDPT die door Deloitte zijn opgesteld. Eerder dit jaar probeerde de oppositie ook om Wiels naar de Staten te laten komen. Maar, dat kon niet, omdat MDPT-leden een zwijgplicht hebben, aldus Statenvoorzitter William Millerson.

Wiels is nu door de oppositie op persoonlijke titel voor de vergadering van vrijdag uitgenodigd. Millerson heeft Wiels schriftelijk laten weten. dat ‘het belangrijk is dat de zwijgplicht van kracht blijft voor alle exleden om het werk dat het MDPT nu verzet niet te benadelen’.

In de brief laat de Statenvoorzitter aan de hand van het Reglement van Orde zien, dat als de ex-voorzitter van het MDPT toch over het team zou praten, hij dan verplicht is om de spreker het zwijgen op te leggen. Politiek leider Moses van MP vindt dat Wiels niet zomaar het zwijgen opgelegd kan worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten