maandag 9 april 2018

Advocaten van twee terreurverdachten ontvangen eindelijk van OM 10 strafdossiers

Advocaat Lobo: 'Het ontbreken van de dossiers heeft voor flinke stagnatie gezorgd'


De advocaten in de zaak van de terreurverdachten R.A. en N.I. hebben na lang wachten eindelijk tien strafdossiers ontvangen van het Openbaar Ministerie (OM). De raadsmannen hadden enkele keren gevraagd om alle stukken ter beschikking te krijgen tijdens de voortgang van de zaak in december bij kantonrechter Dinesh Sewratan, zo bericht de Ware Tijd vandaag, maandag 9 april 2018.

De verdediging tastte enkele maanden in het duister door de lakse houding van het OM. Advocaat Raoul Lobo zegt, dat hij met de dossiers eindelijk op een adequate manier te werk kan gaan. Het ontbreken van de dossiers heeft volgens hem voor flinke stagnatie gezorgd.

De verdachten hebben meerdere keren ontkend betrokken te zijn geweest bij de voorbereiding van een terroristische aanslag of lid te zijn van een terroristische organisatie, zoals Islamitische Staat.

Lobo claimt, dat het OM nog geen bewijzen heeft geleverd. Bij huiszoeking zou evenmin bewijs hebben opgeleverd waaruit zou kunnen blijken, dat de twee mannen van plan waren een terroristische daad te plegen.

Het duo is sinds juli 2017 ingesloten. Het gerechtelijk vooronderzoek in de zaak is inmiddels afgerond. De zaak wordt woensdag verder behandeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten