maandag 9 april 2018

Nog geen verdachte in beeld diefstal AK-47 van beveiligingsman vicepresident Adhin

'Het kan gevaar voor gemeenschap vormen als het wapen in handen komt van criminelen'


De Ware Tijd bericht zondag 8 april 2018, dat in het onderzoek van de politie naar de diefstal van een machinegeweer uit de auto van een beveiligingsman, korporaal in het leger, van vicepresident Ashwin Adhin, nog geen verdachte in beeld is gebracht. 

Politiecommissaris Guno Roosenhoff zegt, dat de zaak is overgedragen aan de Militaire Politie voor verder onderzoek. Er is aangifte gedaan van diefstal door de veiligheidsman.

Volgens de recherche van de Militaire Politie verklaarde de beveiligingsman, dat hij geld op een adres aan de Gongrijpstraat moest halen. Hij parkeerde het voertuig en was een kwartier weg. Bij terugkeer zag hij, dat er was ingebroken en dat zijn AK-47 machinegeweer was verdwenen.

'Wij gaan nu na of er ooggetuigen zijn en of er camerabeelden ter beschikking zijn om de zaak in beeld te brengen. Het onderzoek is in volle gang. Het is wel een zeer gevaarlijke zaak, omdat het een gevaar voor de gemeenschap kan vormen als het wapen in handen komt van criminelen. Je weet maar nooit wat die met het wapen kunnen doen. Wij hebben maatregelen getroffen om erger te voorkomen. We zijn op scherp, want het is ook een verlies voor het leger. Wij doen er alles aan om er achter te komen wie hierachter zit en om het wapen terug te vinden.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten