maandag 9 april 2018

Doekhie (NDP): 'Wateroverlast mede door gebrekkige controle door bevoegde overheidsdiensten'

'Ophalen van trenzen tijdens perioden van wateroverlast is graaipot voor aannemers die ondeugdelijk werk afleveren'


'Dat grote delen van Suriname momenteel als gevolg van zware regenval kampen met wateroverlast, komt mede door gebrekkige controle door de daartoe bevoegde overheidsdiensten. Ook het onregelmatige onderhoud van trenzen en kanalen speelt een rol', zegt NDP-Assembleelid Rachied Doekhie vandaag, maandag 9 april 2018, in de Ware Tijd. 

Toen in mei vorig jaar veel gebieden waren ondergelopen, liet de toenmalige minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie zo'n zeventig graafmachines aanrukken om overal kanalen en andere afvoerlozingen op te halen. Doekhie stelde hierover destijds vragen in De Nationale Assemblee.

Hij wilde weten waarom in januari en februari vorig jaar circa Srd 80 miljoen was uitgegeven aan ontwatering en onderhoud van kanalen, als toch weer zo'n grootscheepse schoonmaakactie noodzakelijk was. 'Wat was toen gedaan met die Srd 80 miljoen? Den man nyan a moni?'

De NDP'er zegt de indruk te hebben, dat het ophalen van trenzen tijdens perioden van wateroverlast een graaipot is geworden voor aannemers die ondeugdelijk werk afleveren. 'De mensen halen slechts het gras uit de kanalen zonder dat deze worden uitgediept waardoor het water toch niet snel kan wegstromen', stelt hij.

Aan de andere kant is de overheid debet aan de situatie. Ambtenaren die belast zijn met het toezicht op opschoningswerkzaamheden voeren volgens hem geen of ondeugdelijke controle uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten