maandag 9 april 2018

Minister Getrouw van Justitie en Politie staat volledig achter ordeningsmaatregelen Marowijne

'Ordehandhaving in Marowijne is een must'



Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie staat volledig achter de ordeningsmaatregelen die al enige tijd door districtscommissaris Freddy Daniel van Marowijne worden genomen. Dit maakte hij gisteren duidelijk tijdens zijn eerste formeel werkbezoek aan Marowijne, aldus Starnieuws vandaag, maandag 9 april 2018.

Hij bezocht de twee grootste ressorten van het district, Moengo en Albina.

Afgelopen week zijn er vernielingen aangebracht aan het gebouw van het commissariaat en de nieuwe markt te Albina. Dit heeft gemaakt dat het bezoek van de minister aan Marowijne werd versneld.

Het blijkt, dat Daniel niet altijd de volledige ondersteuning geniet van lokale mensen bij het nemen van enkele ordeningsmaatregelen. De minister gaf aan op de hoogte te zijn van de veiligheidssituatie in het district, alsook zaken die de openbare orde rust en veiligheid in gevaar kunnen brengen. Dit, omdat hij in een andere hoedanigheid heeft gefunctioneerd in het gebied.

'Ordehandhaving in Marowijne is een must', zei hij. De bewindsman ziet voor een goede uitvoer graag, dat de communicatie en samenwerking tussen de politie en de gemeenschap verder wordt verbeterd. De bijdrage van burgers en ondernemers is onmisbaar, meent hij, 'omdat veiligheid bij jezelf begint'.

De minister hoorde in Moengo de problemen aan van zowel de politie als de brandweer. Getrouw wil met voortvarendheid werken aan het afronden van de politie- en brandweerkazerne annex woonunits te Moengo. Deze zijn al enkele jaren half afgemaakt, maar aan het verwaarlozen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten