donderdag 15 maart 2018

Wetenschappelijk personeel AdeKUS in staking

Salarisaanpassing per oktober 2017 nog steeds niet uitgevoerd


De Vakvereniging Wetenschappelijk Personeel van de Universiteit (VWPU) gaat vanaf vandaag, donderdag 15 maart 2018, voor onbepaalde tijd in beraad. De leden worden opgeroepen enkel onderzoek- en dienstverleningsactiviteiten uit te voeren. Er zullen geen onderwijs of onderwijsgerelateerde activiteiten plaatsvinden. 

Voorzitter van de VWPU, Dennis Wip, en secretaris Paul Brandon hebben het bestuur van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) op de hoogte gesteld van het besluit. Zij benadrukken dat binnen het onderwijsveld een salarisaanpassing heeft plaatsgehad. Volgens de geldende regelingen wordt die aanpassing binnen drie maanden ook op de universiteit uitgevoerd. De datum van uitvoering zou in oktober 2017 moeten plaatshebben met terugwerking tot januari 2017. Deze aanpassing is nog steeds niet uitgevoerd.

De VWPU heeft het universiteitsbestuur er op geattendeerd dat het zijn verantwoordelijkheid is deze kwestie in orde te maken.

Het universiteitsbestuur heeft van oktober 2017 tot nu toe de gelegenheid gehad om actie te ondernemen. Ook na aansporing hiertoe, in de periode van 6 februari 2018 tot 14 maart 2018, heeft het universiteitsbestuur hier geen invulling aan gegeven.

De VWPU heeft aan het universiteitsstuur om een voorschot gevraagd van 40% op het huidige salaris per eind februari. Dit zou volgens het universiteitsbestuur technisch een probleem zijn. De VWPU had gevraagd dit voorschot dan per 15 maart uit te betalen. Dit, onder voorwaarde dat bij niet tijdige melding van de uitbetaling op 15 maart de VWPU het eerste niveau van beraad ingaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten