donderdag 15 maart 2018

Jogi (VHP): 'Suriname heeft nu de gelegenheid om te tonen dat het land geen narcostaat is'

'Eenheden die duikboot en drugsvliegtuig onderschept hebben, verdienen een pluimpje'

 
Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) vindt dat de eenheden die de duikboot en het drugsvliegtuig in Saramacca onderschept hebben, een pluimpje verdienen. 'Ik hoop dat het onderzoek daadwerkelijk leidt tot het vinden van de daders. Suriname heeft nu de gelegenheid om te tonen dat het land geen narcostaat is. Er wordt opgetreden tegen drugscriminelen', zegt Jogi vandaag, donderdag 15 maart 2018, op Starnieuws.

Hij is vertegenwoordiger van Saramacca in De Nationale Assemblee. Zijn district is bijzonder negatief in het nieuws gekomen.

Jogi merkt op, dat mensen denken dat ze ongestoord criminele activiteiten kunnen ontplooien. De laatste tijden zijn heel veel drugs afkomstig uit Suriname in het buitenland onderschept. Tot nu toe zijn er geen daders in beeld gebracht van cocaïne die in containers is onderschept op de haven en daarbuiten.

'Het is belangrijk dat er nauw samengewerkt wordt met buitenlandse drugsbestrijdingsorganisaties en de buurlanden. Het gaat om een grensoverschrijdend probleem', benadrukt Jogi.

De regering moet volgens de politicus meer investeren in de politie. Daarnaast moet er een intensieve samenwerking zijn met Defensie. Via de militaire post van Coppenamepunt moet ook op het water gepatrouilleerd worden om de veiligheid op te voeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten