donderdag 15 maart 2018

Nurmohamed (VHP): ' Actie wetenschappelijk personeel AdeKUS komt niet uit de lucht vallen'

'Men wil domme studenten opleiden en dat moet de universiteitsgemeenschap niet toestaan'

'De regering Bouterse-Adhin heeft geen inzicht in onderwijszaken'


De actie van het wetenschappelijk personeel van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) vandaag, donderdag 15 maart 2018, komt niet uit de lucht vallen. Parlementslid Riad Nurmohamed (VHP): 'Wanneer de regering weet dat salarisaanpassingen volgens de regels moeten geschieden en dat langer dan een jaar niet doet, dan geeft dat voor de zoveelste keer aan dat de regering Bouterse-Adhin het land niet weet te besturen en geen inzicht heeft in onderwijszaken.' Dit bericht Starnieuws.

Nurmohamed is lid van de parlementaire vaste commissie van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC). 'Wanneer de coalitie in De Nationale Assemblee (DNA) de begroting 2018 goedkeurt, zonder hiermee rekening te houden in de begroting, dan geeft dat aan dat de coalitieleden in het parlement niet luisteren en geen verstand hebben van prioriteiten, beleid en een begroting', stelt het lid.

Tijdens de begrotingsbehandeling 2018 heeft Nurmohamed nadrukkelijk de bedragen opgenoemd dat AdeKUS nodig heeft in 2018, in het bijzonder voor loonaanpassingen. Hij wijst erop, dat de begroting 2018 voor het ministerie van OWC niet is aangepast op dit stuk. 'Hiermee is bevestigd dat de regering Bouterse-Adhin en haar coalitie in DNA het pad heeft ingezet om de universiteit van Suriname verder te vernietigen', voegt hij eraan toe.

'Men wil domme studenten opleiden en dat moet de universiteitsgemeenschap niet toestaan', benadrukt het parlementslid.

De regering Bouterse-I heeft de universiteit voor het eerst in jaren zestig in een schuld van meer dan 60 miljoen Srd gezet. Volgens Nurmohamed zou de universiteit haar deuren in januari 2018 moeten sluiten, 'omdat loonaanpassingen maar één ding is, maar er zijn onvoldoende tot geen onderwijsmiddelen voor de BSc-opleidingen. Hoe moet je wetenschappelijk onderwijs geven?'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten