donderdag 15 maart 2018

Britse Cairn Energy in onderhandeling met Staatsolie over 'production sharing' overeenkomst

Cairn Energy zoveelste buitenlandse onderneming op zoek naar Surinaamse olie

(Bron: Cairn Energy)

Staatsolie NV onderhandelt met Cairn Energy over een 'production sharing' overeenkomst voor het Demerara plateau voor de Surinaamse kust. In de voorwaarden zullen 2D en 3D contingente seismische activiteiten worden meegenomen, meldt de Britse onderneming Cairn Energy 13 maart, aldus Starnieuws vandaag, donderdag 15 maart 2018.

De concessie waar het om gaat heeft een oppervlakte van ongeveer 13.000 vierkante kilometer.

Voor het kustgebied van Mexico heeft het bedrijf vorig jaar twee exploratiegebieden veiliggesteld in twee nieuwe vergunningen in de Golf van Mexico en in het ondiepe stroomgebied Sureste. Het bedrijf werkt samen met Eni en Citla Energy, een op Mexico gerichte speurspecialist. In afwachting van goedkeuringen, streeft Cairn ernaar om drie putten te boren in 2019 en een vierde in 2020 in de blokken 7 en 9. Het is van plan een verkenningsplan voor zijn geëxploiteerd blok 9 bij de Mexicaanse regering in te dienen en uitgaande van de goedkeuring zal de vierjarige periode van de vergunning beginnen.

Cairns Energy is een van Europa’s leidende onafhankelijke olie- en gasexploitanten en ontwikkelingsbedrijven. Het bedrijf staat genoteerd op de Londense handelsbeurs. De onderneming, die zijn hoofdkantoor heeft in Edinburg, Schotland, werkt op verschillende locaties waaronder Papoea New Guinea, Spanje, Vietnam, China, Australië en de Golf van Mexico.

Ter informatie: 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten