dinsdag 20 maart 2018

Vrouw (75) aangevallen door de pitbull van buurman

Bijtwonden bij vrouw in linker- en rechterbeen en kleine beten over haar lichaam


De 75-jarige Nadia Belfor is zondagmiddag in de Dr. Sophie Redmondstraat in Paramaribo aangevallen door de pitbull van haar buurman, terwijl zij naar de winkel liep. Het moment waarop ze langsliep, deed haar buurjongen de poort open om uit te rijden. Hij zei de oude vrouw niet te hebben gezien. Door de aanval van de hond viel de vrouw. 

Ze is gehecht aan haar linker- en rechterbeen, waar de hond haar heeft gebeten. Ze heeft ook nog kleine hondenbeten over haar lichaam, maar die zullen volgens de arts normaal drogen, zo schrijft de Ware Tijd vandaag, dinsdag 20 maart 2018.

Omstanders zijn de vrouw te hulp geschoten en hebben de politie gebeld.

Een paar maanden geleden sprong dezelfde pitbull over de schutting om de hond van mevrouw Belfor aan te vallen. De medische kosten die ze heeft gemaakt door de recente aanval moet de eigenaar van het beest vergoeden, zegt de politie van station Munder.

Twee weken geleden besloot de politie een pitbull dood te schieten toen het dier agressief gedrag vertoonde. In januari is een 82-jarige man gebeten door zijn hond, een kruising tussen een rottweiler en een fila brasileiro. De man stierf vervolgens aan een hartaanval. Zijn schoondochter werd ook gebeten door de hond en liep ernstige verwondingen op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten