dinsdag 20 maart 2018

'Eigenlijk zou ik deze dag willen bestempelen als de heropbouw van Tapoeripa'

President Bouterse en inwoners Tapoeripa blij met komst medisch centrum

(Bron foto: NII)


President Desi Bouterse zei bij de officiële opening van het medisch centrum Tapoeripa zondag 18 maart, dat volksgezondheid cruciaal is. 'Eigenlijk zou ik deze dag willen bestempelen als de heropbouw van Tapoeripa', zei hij. Het staatshoofd kijkt tevreden terug op het tot stand komen van het medisch centrum. 'Terwijl onze jongens aan het werken waren zagen we de mensen van Tapoeripa ook werken. Er was een hele prettige sfeer', beschreef de president, aldus het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Het gebouw is neergezet door het Mungra Medisch Centrum (MMC) samen met bouwvakkers van het Nationaal Leger. Daarnaast hebben ook Telesur en SWM (Surinaamse Waterleiding Maatschappij) zich ingezet om een geheel functionerende poli af te leveren, zei MMC-directeur Antoine Elias.

Met de komst van dit centrum is het dorp gegarandeerd dat de mensen die aan de volksgezondheid werken op een professionele manier hun werk kunnen voortzetten, zei Bouterse. In dit centrum zal ook specialistische zorg worden aangeboden.

De kapitein van dit gebied, Petrus Sabajo, is blij met de opleving van Tapoeripa. 'Un ben val uit maar a libi e kon baka in a dorpu', zei hij. Hiermee refereerdde hij naar de mogelijkheid om te bellen en te internetten, schoon drinkwater, 24 uur stroom en de ondersteuning van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij bij de landbouw.

Bij de officiële ingebruikname waren de ministers van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer, Roline Samsoedien en Patrick Pengel van Volksgezondheid ook aanwezig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten