dinsdag 20 maart 2018

Nederlander Jan Heppener (70) nieuwe topman van Insel Air International

'Oude rot' uit Nederlandse luchtvaartwereld gaat Insel Air leiden....


De gepensioneerde, voormalige luchtvaartmaatschappijdirecteur Jan Heppener (70) wordt de nieuwe topman van Insel Air International. Heppener bekleedt per 1 april de functie ‘managing director’ en volgt later in april Gilles Filiatreault (foto) op als ‘chairman of the board’, voorzitter van de Raad van Bestuur (RvB). Dit meldt het Antillliaans Dagblad vandaag, dinsdag 20 maart 2018. Heppener was in Nederland onder andere actief bij Air Holland, ArkeFly, DutchBird, Transavia en Corendon Dutch Airlines.

Minister Steven Martina (MAN) van het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) zal naar verwachting spoedig een mediamoment organiseren voor de ondertekening van het contract met Heppener, mogelijk later deze week of volgende week.

De Canadees Gilles Filiatreault, vorig jaar februari aangetreden als interim-ceo (chief executive officer), blijft tot een nog af te spreken datum in april en dan neemt de Nederlander Heppener het stokje van de voorzitter meteen over. Het een en ander hangt waarschijnlijk af van hoe snel een goede overdracht van kennis en taken kan worden gerealiseerd.

De nieuwe algemeen directeur van Insel Air, dat vooral in de problemen kwam door het uitblijven van overmaking door Venezuela van tientallen miljoenen dollars en begin 2017 surseance van betaling werd verleend, heeft ruime ervaring in de vliegwereld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten