dinsdag 20 maart 2018

Uitzetting op Curaçao van groep van acht Venezolaanse vrouwen gaat door

Advocaten trachten uitzetting te voorkomen om humanitaire redenen


De uitzetting van een groep van acht Venezolaanse vrouwen gaat vandaag, dinsdag 20 maart 2018,  zoals gepland door. Dat zegt minister Zita Jesus-Leito (PAR), die de uitlandige Justitieminister Quincy Girigorie (PAR) vervangt, vandaag in het Antilliaans Dagblad

De vrouwen hebben het afgelopen weekeinde vergeefs geprobeerd via een hongerstaking uitzetting te voorkomen. Volgens advocaat Berry Scheperboer had minister Girigorie, door rekening te houden met de humanitaire kanten van deze zaak, een uitzetting nog kunnen voorkomen.

De minister heeft immers de discretionaire bevoegdheid, dat wil zeggen de ruimte om in bijzondere gevallen naar eigen inzicht te handelen. Afgezien daarvan had de regering op grond van artikel 3 van het Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM) de acht Venezolaanse vrouwen en hun kinderen ook als vluchtelingen kunnen erkennen.

Scheperboer probeerde gisteren samen met advocaat Geraldine Scheperboer-Parris de dreigende uitzetting van de groep te voorkomen. De advocaten hebben daarvoor een bezwaarschrift opgesteld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten