dinsdag 20 maart 2018

Leger Colombia doodt zeven dissidente strijders FARC

Gezamenlijke operatie van leger, luchtmacht, marine en  nationale politie in de gemeente Calamar


Het leger van Colombia heeft ten minste zeven dissidente strijders van de gedemobiliseerde guerrillagroep FARC gedood, aldus het ministerie van Defensie maandag 19 maart 2018. De gezamenlijke operatie van het leger, de luchtmacht, de marine en de nationale politie werd uitgevoerd in de gemeente Calamar, in de zuidoostelijke provincie Guaviare.



Het ministerie van Defensie twitterde, dat dissidente leden van de FARC, First Front, het doelwit van de aanval waren.


Alias ​​'Leiber el Mocho', de vermeende tweede in leidingover de dissidentengroep, en alias 'Gabriel', de vermeende financieel leider van de groep, behoorden tot de slachtoffers, zei het ministerie.

De aanval, waaronder een luchtaanval samen met een grondoperatie, zag ook oorlogsmateriaal in beslag worden genomen, waaronder acht vuurwapens.


Het eerste front, dat wordt geleid door 'Gentil Duarte', werd uit de FARC verwijderd nadat de groep in 2016 een vredesakkoord had getekend met de regering van president Juan Manuel Santos. Sindsdien is het uitgegroeid tot 500 sterke strijders en heeft het de meeste coca-operaties in het zuiden en zuidoosten van Colombia in handen, en smokkelroutes naar Brazilië en Venezuela.



(Suriname Mirror/Colombia Reports/TwitterYouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten