vrijdag 9 maart 2018

Venezolaanse regering sluit grenzen met Aruba, Bonaire en Curaçao hermetischer af

Enige, laatste commerciële vlucht Aruba Airlines naar Venezuela kan niet vertrekken


De Venezolaanse regering heeft donderdagavond besloten om de grenzen met Aruba, Bonaire en Curaçao hermetischer af te sluiten. Daardoor kon ook de enige en laatste commerciële vlucht van Aruba Airlines naar Venezuela vrijdag niet vertrekken. Dit bericht de nieuwswebsite Caribisch Netwerk/NTR vandaag,vrijdag 9 maart 2018.

De Venezolaanse president Nicolás Maduro besloot al op 5 januari het commerciële verkeer met de ABC-eilanden stop te zetten wegens ‘de smokkel van goederen uit het land door maffia op de eilanden’. Toch vloog Aruba Airlines nog wel vanaf Aruba naar Venezuela. Ook leek in januari, na topoverleg met Venezuela, de blokkade zich te versoepelen. Maar, niets blijkt sinds donderdagavond minder waar te zijn.

Tientallen passagiers zagen met de opheffing van de laatste vlucht vanaf Aruba naar Venezuela hun reis terug naar huis, familie of vrienden in het water vallen.

Het is niet duidelijk hoe lang de boycot van Venezuela op de ABC-eilanden gaat duren.

Eerder spraken Nederland, Curaçao en Aruba de hoop uit om tot een gezamenlijke oplossing met Venezuela voor de bestrijding van smokkel. Maar, een echte oplossing lijkt er nog niet te liggen. In januari zijn Kamervragen gesteld over de goudsmokkel waar Maduro de eilanden van beschuldigt. Maar, indiener Ronald Van Raak van de SP is niet tevreden met de antwoorden van staatssecretaris Raymond Knops (Koninkrijksrelaties) en heeft daarom opnieuw vragen gesteld. Knops liet deze week weten meer tijd nodig te hebben voor het beantwoorden van die vragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten