vrijdag 9 maart 2018

Staking bus-en boothouders schoolvervoer gaat door

Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname staakt actie na ontvangst achterstallige gelden

 
Minister Patrick Pengel (Volksgezondheid), die waarneemt op het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, heeft gisteren in De Nationale Assemblee geen verzekering kunnen geven of het schoolvervoer vanaf vandaag, vrijdag 9 maart 2018, gegarandeerd is. Hij weet wel dat inmiddels het geld via het ministerie van Financiën gestort is op de bank.

Pengel zei, dat hij nog contact zou hebben over het opschorten van de actie door de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS). Hij hoopt dat vandaag of maandag de situatie wel genormaliseerd zal zijn.

De onderhandelingen met de OBS worden gevoerd door minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie. De OBS voert sinds maandag acties. De bus- en boothouders waren niet betaald. De verhoging van 25% en de betaling met terugwerkende kracht voor twee maanden, moesten ook plaatsvinden.

Pengel deelde mee, dat de stukken zijn verwerkt door Onderwijs en intussen geaccordeerd zijn door Financiën.

Starnieuws schrijft  te hebben vernomen, dat de bus- en boothouders pas het werk zullen hervatten als ze over hun geld beschikken. Gisteren was het geld nog niet op hun rekening bijgeschreven. De mensen willen er eerst verzekerd van zijn, dat het juiste bedrag is gestort, voordat zij de acties opschorten.

Duizenden schoolkinderen zijn gedupeerd doordat de betaling niet op tijd heeft plaatsgevonden. Vooral kinderen van de districten en het binnenland zijn de dupe geworden van deze actie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten