vrijdag 9 maart 2018

Medische Zending focust zich met voorlichting op goudzoekers en commerciële sekswerk(st)ers

MZ heeft speciale gezondheidsboxen met inhoud samengesteld door Amerikaanse ambassade


Goudzoekers en commerciële sekswerk(st)ers stappen niet graag naar een poli, schrijft Starnieuws vandaag, vrijdag 9 maart 2018. De Stichting Medische Zending komt deze kwetsbare groep tegemoet met drempelverlagende voorlichting. Vanaf eind maart zullen er speciale gezondheidsboxen, met daarin onder andere. voorbehoedsmiddelen voor mannen en vrouwen, worden verstrekt aan deze groep. 

Ofschoon alle poliklinieken van de Medische Zending voorzien zullen zijn van deze speciale boxen, krijgen de poliklinieken die nabij goudvelden staan voorrang. De speciale gezondheidsboxen zijn samengesteld met middelen die de Amerikaanse ambassade heeft geschonken. Met de donatie van 5.000 Amerikaanse dollar aan het project Pepfar, pakt de Medische Zending de preventieve zorg van de kwetsbare groepen in de goudvelden aan. De stichting is echter afhankelijk van donaties voor haar preventieve zorg.

'Waar er voldoende mogelijkheden bestaan, zal de Medische Zending niet schromen om helemaal in de goudvelden te gaan om voorlichting te geven over een gezonde levensstijl.'

De stichting zal zeer binnenkort voorlichting geven over hoe de mensen zich moeten beschermen op een goudconcessie. Een concessiehouder die zijn werknemers gezond wil houden, heeft de Medische Zending als partner betrokken bij dit streven. Een demonstratie over het dragen en het gebruik van condooms, maakt deel uit van de infosessie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten