vrijdag 9 maart 2018

46-Jarige Nederlander ‘Boyke’ aangehouden, verdacht van oplichting

Man tracht op slinkse wijze geld afhandig te maken van Facebook-vriendin


De politie van het ressort Nieuwe Haven in Paramaribo heeft 22 februari de 46-jarige Nederlander A.K., meer bekend als ‘Baba Guptar’ en ‘Boyke’, aangehouden, zo bericht de politie pas donderdag 8 maart 2018.....

‘Boyke’ wordt ervan verdacht in het afgelopen jaar zich schuldig te hebben gemaakt aan oplichting. Een benadeelde deed aangifte tegen hem, waarna hij werd opgespoord en op donderdag 22 februari in Nickerie Werd aangehouden en overgebracht naar Paramaribo. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie werd de man in verzekering gesteld. Het vermoeden bestaat dat ‘Boyke’ meerdere slachtoffers moet hebben gemaakt. Deze worden opgeroepen alsnog aangifte te doen bij de politie van Bureau Nieuwe Haven.

Volgens verklaring van de aangeefster leerde zij K. twee jaar geleden via social media kennen. De man vertelde, dat hij in Nederland woonachtig is en dat hij regelmatig afreist naar Suriname en andere landen, omdat hij een zakenman is. Verder hield hij de benadeelde voor zesendertig bedrijven in het buitenland te hebben en dat hij een rijstbedrijf had gekocht in het district Nickerie. De man verzekerde zijn FB-vriendin dat hij, vanwege zijn positie, veel mensen kent en het kon bewerkstelligen donoren van een nier voor de vrouw, die dialyse patiënte is, te vinden. De vrouw kon dan een niertransplantatie ondergaan in het buitenland. Via de app stuurde ‘Boyke’ foto’s van enkele donoren, die hij bereid zei te hebben gevonden een nier af te staan.

Er ontstond op een bepaald moment een vertrouwensband tussen ‘Boyke” en de vrouw. ‘Boyke’ bracht een bezoek aan huis bij de vrouw en kon kennis maken met haar wederhelft en de overige gezinsleden.

Tijdens één van zijn bezoekjes hield hij de aangeefster voor, dat hij een vuistvuurwapen met vergunning voor haar zoon kon regelen en voor haar schoondochter kon hij een baan in orde maken. Dit alles zou haar 3.000 Amerikaanse dollar kosten. De aangeefster moest K. alvast 1.500 geven, welke op donderdag 21 december 2017 aan hem is overhandigd.

De niertransplantatie en donor zouden haar Euro 10.000 kosten, maar hij zou ervoor zorgen dat de vrouw Euro 2.000 korting zou krijgen.

'Boyke' hield de vrouw ook voor, dat hij voor zijn rijstbedrijf in Nickerie Srd 21.000 nodig had, maar een tekort had en of de vrouw hem wat geld zou kunnen lenen. Het geleend bedrag zou hij binnen acht dagen terug betalen aan haar. Op zaterdag 13 en maandag 15 januari ontving ‘Boyke’ thuis bij de vrouw in totaal een bedrag van 1.150 Amerikaanse dollar. Toen hij zich niet aan zijn afspraak hield en niet te bereiken was, deed de vrouw aangifte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten