vrijdag 9 maart 2018

Geschil tussen inwoners inheems dorp Maho en grootgrondbezitter Abdoelrahman escaleert

(Bron foto: de Ware Tijd)
Pinahut hoofdbasya Claudia Kabenda in vlammen opgegaan

Kabenda vermoedt brandstichting door personen rond Mohamed Abdoelrahman


In het inheemse dorp Maho in Saramacca is dinsdagmiddag een pinahut van hoofdbasya Claudia Kabenda in vlammen opgegaan. Zij vermoedt dat mensen rondom  grootgrondbezitter Mohamed Abdoelrahmande brand hebben gesticht, zo schrijft de Ware Tijd vandaag, vrijdag 9 maart 2018.

Een graafmachine van de ondernemer ter waarde van 50.000 euro werd vorige week woensdag hoogstwaarschijnlijk in brand gestoken. Abdoelrahman verdenkt bewoners van Maho hiervan.

Partijen leven al jaren op gespannen voet. De ondernemer verkavelt grond waarop hij naar zijn zeggen een eigendomstitel heeft, maar het gebied wordt geclaimd door bewoners van Maho.

'Ik vind het erg wat met mijn hut is gebeurd, terwijl ik niets weet van de brand van de graafmachine', zegt Kabenda. Zij is niet elke dag in het dorp, omdat ze in Paramaribo werkt. Toen ze woensdag haar klacht wilde indienen bij de politie van Groningen, zei die dat Abdoelrahman de brand al had gemeld. Werknemers van hem hadden twee mannen op een bromfiets gezien in de buurt van de hut. Kort nadat ze waren weggereden was er rookontwikkeling.

'Hij heeft aan de politie gezegd, dat hij alvast melding maakt van de brand, omdat de bewoners van Maho straks niet moeten denken, dat hij erachter zit. Ik heb het gevoel dat hij ons gewoon zand in de ogen wil strooien', zegt Kabenda.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten