vrijdag 9 maart 2018

Misiekaba (NDP) wil dat regering reageert op vondst duikboot in Saramacca

'Waar is de president, waar is de vicepresident, waar is de minister van Justitie?'

'Waar is het KPS om te zeggen dat het nonsense is en dat het niet waar is?'

 
André Misiekaba, fractieleider van de NDP, zei gisteren bij het agendapunt ‘Rondvraag’ tijdens de openbare vergadering van het parlement, duidelijkheid te wensen van de regering en het Korps Politie Suriname (KPS) over de in Saramacca ontdekte duikboot en andere zaken die de samenleving al enkele dagen bezighouden. Hij kreeg daarbij ondersteuning van oppositielid Asiskumar Gajadien (VHP), die evenals Misiekaba erop wees dat de autoriteiten oorverdovend stil zijn over de duikboot-kwestie, aldus vandaag, vrijdag 9 maart 2018, de Ware Tijd. 


In de kwestie over de duikboot doen, aldus Misiekaba, geluiden de ronde over mogelijke betrokkenheid van bepaalde personen en worden beschuldigingen geuit tegen bepaalde autoriteiten.

De NDP'er vindt het erg, dat de regering rondom deze zaken zich in stilte hult. Hij vindt, dat indien de aantijgingen niet waar, zijn de regering deze dient te weerspreken zodat ze niet blijven hangen in de samenleving.

'Waar is de president? Waar is de vicepresident? Waar is de minister van Justitie? Waar is het KPS om te zeggen dat het nonsense is en dat het niet waar is?', vroeg Misiekaba.

De NDP-fractieleider zei verder, dat onlangs ernstige zaken over de politie in het college zijn aangevoerd zonder dat de regering daar afdoende op heeft gereageerd. VHP-fractielid Krishna Mathoera merkte op, dat vanwege de financiële problemen bij de overheid het KPS onvoldoende middelen krijgt om te werken. Om toch te kunnen beschikken over zaken zoals papier en inktcartridges voor printers gaan sommige politieposten op bedeltoer en krijgen donaties van personen met een criminele achtergrond.

Misiekaba merkte op, dat de afgelopen dagen 'de leiding van het Korps Politie Suriname op systematische wijze in een kwaad daglicht is gebracht door bepaalde delen van de oppositie'. Door VHP-oppositielid Chandrikapersad Santokhi is zondag in het  ABC radioprogramma 'Welingelichte kringen' gezegd, dat de KPS-leiding niet integer is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten