woensdag 28 maart 2018

Surinaamse eigenaresse ijssalon ’t Perronnetje in Hilversum krijgt steun buurtbewoners

'We zijn bezig crowdfundingsactie op te zetten om te voorzien in de advocatenkosten'

'Het is natuurlijk te gek voor woorden dat iemand die slachtoffer is nu in staat van beschuldiging wordt gesteld'
 

Eigenaresse Gilly Emanuels van ijssalon ’t Perronnetje in Hilversum, die geterroriseerd werd door een groep hangjongeren, wordt zelf vervolgd op verdenking van mishandeling. Buurtbewoners zijn verbijsterd en starten een crowdfundingsactie.

'Het is natuurlijk te gek voor woorden dat iemand die slachtoffer is nu in staat van beschuldiging wordt gesteld', zegt een buurtbewoner vandaag, woensdag 28 maart 2018, tegen NH Nieuws.


'We zijn bezig een crowdfundingsactie op te zetten om te voorzien in de advocatenkosten. Dat is het minste wat wij kunnen doen. We staan vierkant achter haar.'

Het Openbaar Ministerie maakte deze week bekend de eigenaresse te vervolgen. Op een filmpje is te zien hoe de onderneemster ruzie heeft met een aantal jongens en uiteindelijk de jongens slaat met een stok. De jongens schelden haar in dezelfde video uit, onder meer voor ’kankerzwarte’ en ’kankeraap’.

Een van de jongens deed aangifte, evenals Gilly. Beiden worden nu vervolgd. De Surinaamse maakte vorige week bekend definitief te stoppen met haar ijssalon.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten