woensdag 28 maart 2018

Politie Curaçao doet onderzoek naar seksuele intimidatie en mishandeling door leraar Goilo School Julianadorp

Een 11-jarig meisje zou samen met haar moeder aangifte tegen leraar hebben gedaan


De politie doet onderzoek naar de aanklacht van een leerling tegen een onderwijzer van de A.E. Goilo School in Julianadorp. Hij wordt beschuldigd van seksuele intimidatie en mishandeling. Volgens Vigilante zou het gaan om een uit Nederland afkomstige leraar, die al zeventien jaar op de Goilo School werkt. Een 11-jarig meisje zou samen met haar moeder aangifte tegen hem hebben gedaan. 

Woordvoerder van onderwijsvakbond Sitek (Sindikato di Trahadó den Edukashon na Kòrsou), Lio Plantijn, zegt vandaag, woensdag 28 maart 2018, in het Antilliaans Dagblad het onderzoek rustig af te wachten. Hij bevestigt dat de desbetreffende leraar lid is van de vakbond, maar gelooft in zijn onschuld.

'Mijns inziens heeft hij het niet gedaan. Maar, laten wij het resultaat van de politie afwachten', zo luidt Plantijns reactie. Hoewel de leraar volgens de vakbondsman tot die tijd niet voor de klas staat, betreft het volgens hem geen schorsing.

'Hij kreeg een zeer algemene brief dat hij, wachtend op het resultaat van het onderzoek, niet naar het werk hoeft te gaan', aldus Plantijn.

De Goilo School verwijst bij de vraag om een reactie naar de Dienst Openbare Scholen. Maar, verschillende telefoontjes aan dat adres leverden gisteren nog geen antwoorden op. Ook de politie was gisteren niet bereikbaar voor het geven van meer informatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten