woensdag 28 maart 2018

Hakrinbank: Nationaal online producten kopen en meteen betalen via het internet

Bank introduceert nieuwste service, Hakrinbank Online Payments (HOP)


'Met HOP wil Hakrinbank economische bedrijvigheid in het land stimuleren'
 

Cliënten van de Hakrinbank kunnen vanaf nu nationaal online producten komen en die gelijk betalen via het internet. De bank heeft vandaag, woensdag 28 maart 2018, zijn nieuwste service, Hakrinbank Online Payments (HOP), geïntroduceerd. Het gaat om de eerste betaalapplicatie waarbij een Point of Sale (POS) betaaltransactie nu online kan plaatsvinden, aldus de Hakrinbank in een persbericht

Met haar jongste product speelt de Hakrinbank in op de behoefte van de markt, betalingsmethodes via het internet. Met HOP is het mogelijk om online betalingen te verrichten in Surinaamse dollars met een Hakrinbank pinpas.

De werking van deze dienst is conform dat van een fysiek POS-apparaat. Bij het afrekenen van producten betaalt de cliënt met zijn lokale pinpas bij het fysieke POS-apparaat, en bij het afrekenen in een webwinkel vindt de betaling plaats bij het digitale POS-apparaat.

Bij de ontwikkeling van deze applicatie is rekening gehouden met stringente internationale veiligheidseisen die creditcard maatschappijen, zoals Visa en Mastercard voorschrijven. aldus de Hakrinbank in een persbericht. De applicatie maakt gebruikt van two-factor authenticatie wat inhoudt dat er zowel een wachtwoord als de pincode van uw pinpas nodig is om een transactie te kunnen doen.

De pincode wordt volledig versleuteld verzonden en dient uitsluitend om de betaling te autoriseren. De informatie over uw pincode wordt niet opgeslagen, noch bij de webwinkel, noch bij de bank.

Met HOP wil de Hakrinbank de economische bedrijvigheid in het land stimuleren. 'Lokale online betaalmogelijkheden zullen de weg banen voor nieuwe manieren van zakendoen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten