woensdag 28 maart 2018

De Ware Tijd: Oud-voorzitster Jeugdparlement, Priya Sital, wordt minister van Sport- en Jeugdzaken.

Directeur Mungra Medisch Centrum in Nickerie, Antoine Elias, minister van Volksgezondheid

Cristien Polak van Sociale Zaken en Volkshuisvesting mogelijk naar RGB


De Ware Tijd bericht dinsdagavond 27 maart 2018, dat volgens ingewijden de reshuffeling waarmee president Desi Bouterse nu bezig is, een 'behoorlijke shake-up' van het kabinet wordt. Voor een aantal bewindslieden wordt morgen duidelijk, dat ze het veld zullen ruimen. 

Nadat bekend werd dat Lilian Ferrier (Onderwijs, Wetenschap en Cultuur), René Lieveld (Landbouw, Veeteelt en Visserij) en Stephen Tsang (Handel, Industrie en Toerisme) in het kabinet komen, verneemt de Ware Tijd, dat ook de ex-voorzitster van het Nationaal Jeugdparlement, Priya Sital, minister wordt. Zij komt op Sport- en Jeugdzaken. Sital werd in 2014 gekozen als eerste vrouwelijke voorzitter van het jongereninspraakorgaan.

Ook Antoine Elias, momenteel directeur van het Mungra Medisch Centrum in Nickerie, komt in het kabinet. Hij gaat naar Volksgezondheid. Patrick Pengel, die tot dan bij Volksgezondheid de scepter zwaait, gaat naar Openbare Werken, Transport en Communicatie.

Bij Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) en bij Natuurlijke Hulpbronnen is naar verluidt de knoop nog niet doorgehakt. Geluiden doen de ronde dat Cristien Polak van Sociale Zaken en Volkshuisvesting mogelijk de switch zou maken naar RGB. Ook bij Justitie en Politie komt een nieuwe minister.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten