donderdag 29 maart 2018

Schoten afgevuurd op campagnebussen oud-president van Brazilië Luiz Inacio Lula da Silva

'Wat ik nu zie, is bijna de opkomst van het nazisme, wat we zien is niet politiek'


Ten minste twee bussen in de verkiezingscampagne karavaan van de voormalige Braziliaanse president Luiz Inacio Lula da Silva werden dinsdag 27 maart 2018 getroffen door geweerschoten, aldus zijn Arbeiderspartij (Partido dos Trabalhadores).

Het Secretariaat van Openbare Veiligheid van Parana zei in een verklaring, dat het het incident onderzoekt en dat Lula niet in de bus was ten tijde van de schoten.


Bij de aanval in de zuidelijke staat Parana, liet een kogel een gat in de bus achter en een tweede raakte het glas van een ander voertuig. Spijkers waren ook langs de route van de karavaan geplaatst en doorboorden de banden van één bus, zei de PT. Niemand raakte gewond.
Lula was van 2003 tot 2010 president van Brazilië en is op zoek naar een derde termijn in de verkiezingen in oktober, ondanks een veroordeling voor corruptie die hem verhindert om weer president te worden.

Hij heeft herhaaldelijk ontkend en zich ertoe verbonden de aanklacht te bestrijden. 'Wat ik nu zie, is bijna de opkomst van het nazisme. Wat we zien is niet politiek, want als ze de PT wilden verslaan, zouden ze naar de stembus gaan', zei Lula, volgens de PT-verklaring.

'Als ze denken dat dit ons bang zal maken, hebben ze het mis. Het zal ons motiveren.' Zijn bussen waren al bekogeld met eieren en stenen langs de campagnetour.


(Suriname Mirror/eleicoes.uol.com.br/lula.com.br/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten