woensdag 28 maart 2018

Opnieuw aanslag op leger Ecuador aan de grens met Colombia

Explosief tot ontploffing vòòr leger tankwagen met drinkwater in de Mataje-regio,  Esmeraldas

- Tankauto reed van Mataje naar de stad San Lorenzo, ook in Esmeraldas - Geen slachtoffers
- President Lenin Moreno nodigt twee van de hoogste Amerikaanse militaire functionarissen uit


Ecuadoriaanse functionarissen bevestigen dinsdag 27 maart 2018, dat er opnieuw een explosie is geweest gericht het leger van het land aan de grens met Colombia. Generaal Edison Narvaez bevestigt een aanslag op een militaire vrachtwagen met drinkwater langs een snelweg in de Mataje-regio in de provincie Esmeraldas, ongeveer drie kilometer van de noordelijke grens van Ecuador. De tankwagen reed van Mataje naar de stad San Lorenzo, ook in Esmeraldas. 

'Er was een explosie ruim vòòr de tankauto', zei commandant Narvaez. De explosie veroorzaakte geringe schade aan de truck. Er zijn geen doden of gewonden gemeld.


De aanval volgt twee andere soortgelijke grensagressies die vorige week plaatsvonden, waaronder een explosie langs een Mataje-weg die drie Ecuadoraanse soldaten doodde.


In het licht van deze aanvallen op de grens, nodigt president Lenin Moreno enkele van de hoogste Amerikaanse militaire functionarissen uit naar Ecuador om 'vriendschappen tussen de twee landen te versterken, ... bilaterale samenwerking te bespreken en transnationale narcotrafficking te bestrijden'.

De Amerikaanse ambassade in Quito zegt, dat de plaatsvervangend bevelhebber van het Zuidelijk Commando van de VS, Joseph P. DiSalvo, en Liliana Ayalde, plaatsvervangend burger van het Zuidelijk Commando, het Andesland bezoeken om 'te luisteren naar de ideeën en zorgen van de defensie-autoriteiten en civiele autoriteiten, en om het streven van het Southern Command om de vriendschap tussen de twee landen te versterken en te versterken te herhalen.'


DiSalvo en Ayalde zijn de hoogste Amerikaanse militairen die Ecuador bezoeken sinds 2011. Voormalig president Rafael Correa heeft de Amerikaanse militaire basis in 2009 uit Manta verwijderd. Het Amerikaanse Southern Command is verantwoordelijk voor de missies van het land in Midden- en Zuid-Amerika en het Caribisch gebied.

Narvaez zegt, dat het leger de explosie van vandaag onderzoekt.

(Suriname Mirror/TeleSUR/YouTube/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten