woensdag 28 maart 2018

Vissers moeten René Lieveld niet als minister van Landbouw Veeteelt en Visserij

'Persoon die kennis heeft van sector, maar toch kans ziet die uit te melken in plaats van op te bouwen'


Vissers, die de naam van hun organisatie niet in de publiciteit willen brengen, verzetten zich tegen de eventuele benoeming van René Lieveld tot minister van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV). Hij is onderdirecteur Visserij geweest en heeft volgens de organisatie heel weinig betekend voor de sector. 

'Wat wel vaststaat is dat het gaat om een persoon die kennis heeft van de sector, maar toch kans ziet deze uit te melken in plaats op te bouwen.'

Vissers zijn de situatie beu, zo bericht de Ware Tijd vandaag, woensdag 28 maart 2018. Zij wijzen erop, dat er tijdens het bewind van Lieveld meer vergunningen zijn uitgegeven dan eigenlijk nodig was en dat hij heeft gezorgd voor meer stromannen die vergunningen op hun beurt verhuren aan derden tegen hoge bedragen in Amerikaanse dollars.

Ook is Lieveld volgens hen adviseur van een aantal buitenlandse non-gouvernementele organisaties en grote visverwerkingsbedrijven. Deze belangenverstrengeling past volgens hen niet bij de functie van minister.

De mogelijk aankomende minister ontkent dat hij als onderdirecteur Visserij meer vergunningen heeft uitgegeven dan nodig was. 'Vergunningen worden door de minister verstrekt en als onderdirecteur gaf ik slechts adviezen.' Hij vraagt zich af hoe hij gezorgd zou hebben voor stromannen. 'Het zijn de vissers die de vergunningen hebben en zij kunnen de stromannen creëren.' Lieveld ontkent niet dat hij adviseur is van ngo's en visverwerkingsbedrijven, maar hij zegt dat hij die functies zal neerleggen als hij de minister van LVV wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten