woensdag 7 februari 2018

Vier prominente Venezolaanse journalisten ontvluchten Venezuela

(Bron foto: Twitter)
Journalisten door Colombiaanse zakenman aangeklaagd voor smaad

Alex Saab betwist artikel dat hem linkt aan bedrijf in Hong Kong beschuldigd van voedselverkoop aan regering-Maduro tegen exorbitante prijzen


Vier prominente Venezolaanse journalisten zijn het Zuid-Amerikaanse land ontvlucht nadat ze door een aan de politiek verbonden zakenman zijn aangeklaagd wegens een artikel over onregelmatigheden bij de verkoop van levensmiddelen aan de socialistische regering van president Nicolas Maduro. 

Onder hen is Joseph Poliszuk, mede-oprichter van de website Armando.info. Hij zei dinsdag 6 februari 2018, dat hij en drie collega's door de Colombiaanse zakenman Alex Saab worden aangeklaagd wegens smaad, dat tot vier jaar gevangenisstraf kan worden bestraft.

Poliszuk zegt, dat hij en zijn collega's onlangs Venezuela hebben verlaten op advies van advocaten.


Hij zei, dat ze blijven werken vanuit het buitenland. De website heeft talloze onderscheidingen ontvangen en heeft deelgenomen aan het Panama Papers-onderzoek.

Saab betwist een artikel dat vorig jaar werd gepubliceerd en dat hem verbond met een bedrijf in Hong Kong dat ervan beschuldigd werd voedsel te verkopen aan de overheid tegen exorbitante prijzen.





(Suriname Mirror/The Daily Mail/The Associated Press/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten