woensdag 7 februari 2018

Colombia klaagt bij Singapore over de naam 'Escobar' van een restaurant

'Eetcafé brengt hulde aan de ergste crimineel in de geschiedenis van Colombia'



Colombia heeft een klacht ingediend bij Singapore over een restaurant in de stadstaat, vernoemd naar drugsbaron Pablo Escobar. In een brief van drie bladzijden aan het ministerie van Buitenlandse Zaken van 2 februari uitte de Colombiaanse ambassade 'ernstige bezorgdheid' en zei dat het eetcafé hulde brengt aan de 'ergste crimineel in de geschiedenis van Colombia'. 

'De ambassade van de Republiek Colombia wil wat informatie delen om de gruwel die deze crimineel in Colombia heeft veroorzaakt op te frissen ... om nog maar te zwijgen van de drugsverslaving die hij promootte en de oorlog die hij verklaarde', aldus de brief. 'Als het idee van de eigenaar was om zijn of haar bedrijf er rendabel en trendy uit te laten zien, dan wekt het ... verwarring op, omdat Colombia niet is wat Narcos-Netflix portretteert.'

Er staat verder in, dat Colombia 'geen eerbetoon aan die crimineel meer kan tolereren'.



Toen persbureau AFP dinsdagavond 6 februari 2018 het restaurant in het hart van de zakenwijk van Singapore bezocht, zaten klanten aan ongeveer een dozijn tafels met drankjes na het werk, schijnbaar niet op de hoogte van de controverse. Verschillende boeketten stonden naast de deur met een afbeelding van Escobar, het restaurant feliciterend met de recente opening.

Eigenaar Stan Sri Ganesh vertelde AFP dat hij de naam had gekozen 'simpelweg, omdat het het woord bar daarin zit besloten. Het was bedoeld als een woordspeling ... we hadden het misbruik nooit verwacht.'

Meer dan twee decennia nadat de politie Escobar doodde in zijn bolwerk Medellin, werd de leider van het cocaïnekartel vereeuwigd in de hit Netflix-serie Narcos. Escobar is nog steeds erg populair in Medellin, waar hij wordt beschouwd als een heilige en anti-held - met souvenirs met zijn gezicht is het goed zaken doen.


(Suriname Mirror/AFP/laprensa.hn/Facebook)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten