woensdag 7 februari 2018

Druk viaduct stort in in het centrum van de Braziliaanse hoofdstad Brasilia

(Bron foto: Twitter)
Vier auto's verpletterd, voor zover bekend geen gewonden


Een druk viaduct is dinsdag 6 februari 2018 ingestort in het centrum van de Braziliaanse hoofdstad Brasilia. Twee rijstroken van de Eixão Sul zijn op de grond beneden gevallen. Er zijn geen meldingen van gewonden, maar wel zorgen over degenen die de ruimte eronder gebruiken voor handel en om te parkeren.

Stadsbestuurder Rodrigo Rollemberg vertelde de plaatselijke pers, dat op dit deel van de weg geen onderhoudswerkzaamheden zijn uitgevoerd. 'Brasilia is een stad die vergrijst, het is een stad van beton', zei de heer Rollemberg, volgens de plaatselijke nieuwssite Veja.

Hij zei, dat sinds zijn bestuur het overnam in 2015, het herstelwerkzaamheden had uitgevoerd op enkele delen van de hoofdwegen van de stad, maar dit was niet een van hen.




De instorting vond plaats rond half twaalf  's morgens lokale tijd. Globo TV zei dat vier auto's eronder verpletterd zijn. Eén bestuurder - die toen nog niet in zijn voertuig was - vertelde het nieuwsnetwerk dat het allemaal binnen vijf minuten gebeurde.

De ruimte wordt gebruikt door een steakrestaurant, Churrascaria Floresta, en Globo TV zei dat sommige de tafels bedolven raakten.  Het gebied wordt ook soms gebruikt voor feestjes.




(Suriname Mirror/Veja/BBC/Globo/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten